Blog Image

Grølandsmisjonær Yngvar W Andersen og evangelist Asbjørn SkjortnessStor hunger etter Guds ord på Grønland

Bønn for syke på Grønland.

Mange mennesker ble frelst og helbredet på Grønland.

Og dette evangeliet om riket skal bli forkynt i hele verden, som et vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme. ”( Matt 24: 14)

Det var med stor nysgjerrighet og spenning jeg planla å reise på misjons tur til Grønland i sammen med tidligere Grønlandsmisjonær Yngvar W. Andersen. Det var herlig å reise i sammen med en, som kjente forholdene så godt. Aqqalu Berthelsen var vår tolk. Han er en dyktig Bibellærer som er bosatt i Nuuk.

Grønland er jo som kjent verdens største øy. Den har et areal på 2 176 000 kvadratkilometer. På øya bor det til sammen ca. 57 000 innbyggere. Hovedstaden er Nuuk(Godthåb), hvor det bor ca. 17 000 mennesker. Det er stor sosial nød på Grønland med bl.a. mye alkoholisme, selvmord og okkultisme.

Miraklene begynte allerede i Kangerlussuaq.

Turen gikk i fra København til Kangerlussuaq .Når vi kom på flyplassen i Kangerlussuaq, begynte Yngvar å vitne for en mann i 30-årene fra Island. Han hadde store smerter i ryggen. Vi bad for han og han ble momentant helbredet, smertene forsvant og han ble veldig overrasket og forundret over Guds kraft. Yngvar gav han en adresse til en pastor på Island, som han lovte at han skulle ta kontakt med. Reiste derifra til Ilulissat. Her overnattet vi Fikk besøk fra Josef, som var med pastor i en evangelisk menighet på stedet. Han hørte dårlig på begge sine ører. Vi bad troens bønn for han og hans ører ble helbredet. Han ble veldig glad og ville arrangere helbredelsesmøte på tirsdag uka etterpå når vi kom tilbake.

Uppernavik.

Her holdt vi husmøter hvor vi underviste Guds Ord om menighetsplanting, lederskap og bad for syke. Flere ble helbredet. En kvinne ble momentant helbredet for store smerter i skuldre og rygg. Holdt vekkelsesmøte i samfunnshuset der mennesker ble frelst og mange ble helbredet. Vi opplevde også å bli stoppet på gaten og invitert inn til å be for et par som var syke De ble helbredet og ville også gi livene sine til Herren.

I Upernavik finnes det ennå ingen menighet, men Tom og Susanne Ostermann har tatt ansvaret for å samle de nyfrelste i sitt hjem. Målet er å grunnlegge menighet.

Kullorsuaq.

Hit kom vi med helikopter. Pastor Niels Nielsen tok i mot oss i sammen med noen fra hans menighet. De har nettopp fått eget menighets lokale, men det er ennå ikke innredet så møtene ble holdt hjemme hos pastoren. Her var det en fantastisk hunger etter Guds Ord. Møtene begynte kl.19.00, men var ikke ferdig før kl. 01.30 til 02.00. om natten. Vi underviste de troende om deres rettigheter i Kristus og om den lokale menighet og legemets funksjon. Det var mange nyfrelste til stede på møtene og mange ble momentant helbredet fra smerter i rygg, nakke, skuldre, noen ble løst fra angst og frykt. Et barn på tre år med store magesmerter ble momentant helbredet og sluttet å gråte. Vi avsluttet med å be for menigheten og oppfordret de til å nå flere steder med evangeliet.

En fangstmann ved navn Abel har vært frelst ett år Han ble så begeistret etter å ha hørt undervisningen, at han bestemte seg for å reise 400 kilometer med hundeslede til Thule, Grønlands nordligste by for å nå dem med evangeliet.

Ilulissat.

På veien hjem holdt vi helbredelsesmøte i misjonsmenigheten i byen .Mange mennesker ble frelst og helbredet. Folk trodde Guds Ord og Gud helbredet mennesker momentant i stor skala foran våre øyne. Dette er en menighet som lever i vekkelse og ble startet av et dansk misjonær par, familien Nederby Jessen for mer enn 10 år tilbake. Jeg er takknemlig for hva Herren har gjort på denne turen, at så mange mennesker har blitt frelst og helbredet.

Gud er god og vekkelsen går sin seiersgang på Grønland.
TELTMØTER I DANMARK, SOMMEREN 1984.
Mennesker i Løkken, Danmark fikk oppleve frelse, dåp i Den Hellige Ånd, helbredelser og dåp i vann i sommerens teltmøter.

Tante Nora (Til venstre i bildet) fikk synet igjen etter forbønn.

Vi havde besøk av en evangelist fra Norge ved navn Asbjørn Skjortnes. Han og jeg gik rundt i byen og bad for syke. Det var ikke alle steder, vi ble vel modtaget, men på plejehjemmet, hvor tante Nora boede, fik vi lov at bede for en 6-7 stykker. Tante Nora, som havde fået grå stær, kunne ikke se at lese sin Bibel.

Asbjørn Skjortnes holdt hånden for hendes øjne og befalede den grå stær at forsvinde, i Jesu navn! Da han tog hånden væk, rullede “hinden” væk fra hendes øjne, og hun kunne se klart. Nu kunne hun igen lese sin Bibel. Hun blev så glad. Herefter kunne hun på lang afstand se, når jeg kom og besøgte hende. Det rygtedes på plejehjemmet, og det resulterede i, at nogle af de ældre kom til vores hjemmemøder i Strandby. ( Hentet fra Boken Guds mirakler i hverdagen side 37 af Niels Kusk Thomsen.)

Kvinne fra Danmark stråler av glede etter at hun ble helbredet.