Blog Image

Fengslet i Jelgava ( bildet)

Asbjørn Skjortnes med team besøkte Latvia fra 19- 23 juni 2008. Denne gangen besøkte vi både menighetene i Jurmala og Kalnciems og en menighet vi ikke tidligere har besøkt i Dobele, samt et fengsel i Jelgava.

Omkring 40 personer ble frelst og mange mennesker ble helbredet under møtene. Det er fantastisk å se hvilken respons Guds nådes evangelium får blant ikke troende mennesker.

Besøk i fengselet i Jelgava.

Fra denne turen ønsker jeg spesielt å nevne møtet vi hadde i fengslet i Jelgava. Dette fengslet skal avvikles i løpet av de 2-3 neste årene fordi det ikke tilfredsstiller EU- kravene. Det var et svært gammelt og umoderne fengsel vi kom til. De fleste fangene satt inne på grunn av drap og lange narkotika dommer. Det var svært streng bevoktning i dette fengselet. Alle vaktene gikk rundt med våpen. Så det var en ganske spesiell følelse å komme dit. Vi ble tatt imot av fengselspresten som ledet oss gjennom en streng sikkerhetskontroll og inn på et kapell . Der var det samlet ca 30 fanger og når vitnesbyrdene og forkynnelsen lød, så merket vi en åpenhet og en lengsel etter evangeliet. Når invitasjonen til frelse ble tatt og vi spurte hvor mange som ville ta imot Jesus som sin frelser, så løftet 20 av de ca 30 som var til stede opp sin hånd. Det var fantastisk å se hvordan disse fangene ble berørt av Guds kjærlighet og nærvær. Flere ble også helbredet og jeg vil spesielt nevne en eldre høy og kraftig fange, som hadde sittet inne i mange år. Han ble momentant helbredet i sin hånd og skulder, som hadde vært bevegelseshemmet i mange år. Etter forbønn kunne han løfte sin hånd i været, tok rundt meg og strålte av glede. I dette fengselet merket vi virkelig Jesu medfølelse og barmhjertighet til de utslåtte!

Asbjørn Skjortnes(venstre i bildet)forkynte frimodig evangeliet i Latvia

Menigheten i Dobele

Et nytt bekjentskap på denne turen var et herlig pastorpar Azinis og Modza Muzinas. De ledet en menighet med en frisk lovsang i møtene og som var full av liv og begeistring for Jesus .Vi opplevde en stor åpenhet for evangeliet. Mennesker ble frelst og mange vitnet om sterke helbredelser etter forbønn. Vi vil fortsette å ha kontakt med denne menigheten fremover.

Også i de andre menighetene vi besøkte møtte vi en stor åpenhet og respons til evangeliets forkynnelse. Vi besøkte biskop Nikolai Grib i Riga, som har hovedansvar for mange pinse karismatiske menigheter i Latvia. Han hadde hørt om møtene som hadde vært og gav oss sin fulle støtte og velsignelse og var glad for at vi hadde kommet til Latvia. Vi er også veldig takknemlige til pastor Leonid Filimonov i Jurmala som har vist oss stor tillit og åpnet dørene til disse menighetene i Latvia.